Céline Trapman en Daan Visser regiokampioenen dressuur

Hadaula na kampioenschap klasse L1 met zwangerschapsverlof
In de klasse L1 kwalificeerden 9 combinaties zich voor de finale. Tijdens de finale reed Céline Trapman de Dancing Hit dochter Hadaula zeer overtuigend naar een eerste plaats. Richelle Hensing (Zoeterwoude) werd met Vivaldi M reservekampioen in deze klasse.  Luna van Leeuwen (Maasland) behaalde met ZZ Joy een derde plaats en verzekerde zich daarmee ook van een startbewijs voor de landelijke indoorkampioenschappen. Voor de drachtige merrie Hadaula was dit regiokampioenschap voorlopig de laatste wedstrijd. De merrie mag na vandaag met zwangerschapsverlof. Omdat Céline Trapman en Hadaula niet gaan deelnemen aan de landelijke indoorkampioenschappen in Ermelo mocht de als vierde geeindigde eerste reserve Paulien Kouwenhove (Warnsveld) met Indiana Jones meteen haar startbewijs voor Ermelo in ontvangst nemen.

Daan Visser geeft amazones het nakijken in klasse B
In de klasse B mochten acht finalisten ochtend na de eerste ronde door naar de finale. Daan Visser was met Hello Negro de onbetwiste winnaar van deze klasse en mocht het kampioenslint en de bijbehorende statiedeken in ontvangst nemen. Reservekampioen in de klasse B werd Ilse GIanotten (Ridderkerk) met Nina van de Kempenhoeve. De derde en laatste startkaart voor de landelijke indoorkampioenschappen ging naar Merel Koole-Nieuwenhuiijzen (Moerkapelle) met Flowreina.

"We hebben een prachtige start van de indoor regiokampioenschappen gehad vandaag," zegt Andre van Overbeek, voorzitter van de KNHS Zuid-Holland. "Voor mij waren het de eerste regiokampioenschappen als voorzitter. Ik vind het geweldig hoe serieus iedereen met de sport omgaat. En mijn complimenten aan de organisatie. Het was prima voor elkaar vandaag bij Hippisch Centrum Dordrecht."

Programma regiokampioenschappen
Volgende week vinden op 28 januari de regiokampioenschappen paarden dressuur in de klassen Z2 en ZZ-L plaats bij de Nieuwe Oranjehoeve in Hoek van Holland en de regiokampioenschappen pony's dressuur in de klassen B t/m M2 bij Manege de Prinsenstad in Delft.
Daarna volgen nog de regiokampioenschappen pony's dressuur klasse Z1 en Z2 bij het Blauw-Gele Vendel in Pijnacker op 4 februari. Op 11 februari het regiokampioenschap dressuur voor paarden in de klasse L2 t/m M2 bij de Hoge Devel in Zwijndrecht.
In het weekend van 17 en 18 februari starten de springkampioenschappen, met de Randstadcup op zaterdag 17 februari (gezamenlijke kampioenschappen springen van Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht in de klassen Z en ZZ-licht voor paarden en pony's) en op zondag 18 februari het regiokampioenschap springen pony's bij Les Chevaliers in Bodegraven. Op zondag 25 februari vinden de regiokampioenschappen springen paarden B t/m M plaats bij PSV Lickebaert in Maassluis.

Klik hier voor de uitslagen.

Foto's Copyright © 2018 KNHS Zuid-Holland

Geplaatst op: