Mooie afsluiter ponytijd voor Lieke Schoenmakers

Lieke Schoenmakers won met Iduno de KNHS Indoortitel in de klasse Z1 cat. D/E. De amazone uit Haaren werd in januari 18 jaar. “Dit was misschien wel mijn allerlaatste wedstrijd bij de pony’s.”

Lieke heeft Iduno (v. Irakion) de afgelopen vier jaar helemaal zelf opgeleid. “Ik had vandaag een goede mix van spanning en ontspanning in de proef. Omdat ik al als zevende moest starten, moest ik best lang wachten op de uitslag. Dat was spannend.” Ze krijgt les van Bianca van Griensven en Theo Hanzon. “De laatste tijd heb ik vooral een constante aanleuning gewerkt.” Iduno omschrijft ze als een pony met karakter: “Dat is niet altijd makkelijk geweest. Maar hij pakt nieuwe oefeningen altijd heel goed en snel op.”

Lieke en Iduno werden al wel eens Brabants kampioen dressuur, maar een medaille op de nationale KNHS-kampioenschappen wonnen ze nog niet eerder. De titel is een mooie afsluiter van hun carrière. “Dit is mijn laatste jaar bij de pony’s. Misschien dat ik Iduno nog een keer Z2 ga starten, hij is nog niet verkocht, of misschien was dit wel mijn laatste wedstrijd.” Lieke wil zeker actief blijven in de paardensport. “Ik ga straks op zoek naar een jong paard, die ik zelf op kan gaan leiden, dat vind ik toch het leukst.”

Met slechts een klein puntenverschil won Sanne Buijs de zilveren medaille. Met de E-pony Happy Feet (v.Tuschinski) werd de amazone uit Heusden in augustus 2017 nog een individuele gouden medaille op het EK Children in Roosendaal. De bronzen plak was voor Karlijn Olde Klieverik met The King.

Lieke Schoenmakers met Iduno

Uitslag KNHS indoorkampioenschap Z1 cat. D/E, Felix Hippische Juristen Prijs
1) Lieke Schoenmakers (Haaren) – Iduno - 68,73%
2) Sanne Buijs (Heusden) – Happy Feet - 68,53%
3) Karlijn Olde Klieverik (Eibergen) – The King - 65,83%

Bekijk hier de volledige uitslag.

Foto: Digishots

Geplaatst op: