Nina van Rooij wint titel L2 A/B

De tienjarige Nina van Rooij uit Noord-Brabant won zaterdagochtend de Indoortitel in de klasse L2 A/B. Met haar schimmelpony Chico scoorde ze in haar dressuurproef 71,22%.

Het afgelopen outdoorseizoen won de combinatie op de Hippiade ook al brons in de klasse L1: "Ik rijd Chico nu precies een jaar. Hij doet het altijd voor mij!" Lia van Gorp is de trotse eigenaresse van Chico en was aanwezig in Ermelo om het duo aan te moedigen. "Chico houdt echt van eten, hij krijgt straks een extra wortel."

Samen met haar ouders en haar zusje Evi was Nina al om 5 uur 's ochtends vertrokken vanuit Sint-Michielsgestel. "Het is koud buiten, maar hier binnen valt het gelukkig mee en als je eenmaal op de pony zit krijg je het vanzelf lekker warm," zegt de kampioene.

Nina heeft haar dressuurtalenten niet van een vreemde. Haar vader Arthur van Rooij rijdt zelf op hoog niveau dressuur en haar zus Evi komt zaterdagmiddag in actie in de klasse Z2 D/E met haar pony King Stayershof's Jango. "Het is best een lange dag in Ermelo," glimlacht Nina. "Gisteren was Evi jarig, dus morgen is het sowieso dubbel feest!"

Louise Hooijen pakte zilver met haar pony Jolly Jumper. "Het ging heel goed. Vorig jaar werd ik met dezelfde pony vierde in de klasse B. Nu heb ik wel een medaille!" Veerle van Hof won vorige week met Equine Parks Xander de kampioenstitel in de klasse B D/E en werd nu derde met Koning Jip (v. Ysselvliedts No Limit).

Uitslag KNHS indoorkampioenschap L2 categorie A/B, Pavo Prijs
1) Nina van Rooij (Sint Michielgestel) - Chico - 71,22% 
2) Louise Hooijen (Waalre) - Jolly Jumper - 67,94% 
3) Veerle van Hof (Kerkrade) - Koning Jip - 66,72%

Bekijk hier de volledige uitslag.

Foto's: Digishots

Geplaatst op: