Kampioenschapsreglement Hippiade Dressuur en Springen 2018

Het outdoorseizoen is begonnen en binnenkort barst in alle regio’s de strijd om de felbegeerde startplaatsen voor de Hippiade in Ermelo weer los!

De Hippiade Dressuur staat in het teken van zowel individuele dressuur als afdelingsdressuur:

  • Dressuur pony's: 25 augustus 2018
  • Dressuur paarden: 31 augustus en 1 september 2018

De Hippiade Springen is op de volgende data: 

  • Springen pony's klasse L-ZZ: 25 augustus
  • Springen pony's en paarden klasse B: 31 augustus
  • Springen paarden klasse L-ZZ: 1 september

Nog steeds geldt dat combinaties tijdens de kampioenschappen maar in één klasse per discipline mogen meedoen. Dit is altijd de hoogste klasse waarin de combinatie in de periode 1 april 2018 tot en met het regiokampioenschap uitgekomen is.

Verdeelsleutel
De verdeelsleutel wordt na 1 juni 2018 gepubliceerd. De verdeelsleutel wordt per klasse gemaakt op basis van het aantal actief startende combinaties in die klasse per regio tegenover het aantal actief startende combinaties in de klasse in heel Nederland. De regio geeft de geselecteerde deelnemers voor de Hippiade dressuur en  springen door aan de KNHS. 

Vraagprogramma
Naast het kampioenreglement, waarin staat waaraan je moet voldoen om je te selecteren, wordt in een later stadium ook het vraagprogramma van de Hippiade toegevoegd. In het vraagprogramma staat hoe het kampioenschap wordt verreden en bijvoorbeeld welke dressuurproeven er worden gereden.

We wensen alle deelnemers heel veel succes en paardensportplezier toe!

Heb je toch nog vragen dan kun je kijken bij de veelgestelde vragen of contact opnemen met de KNHS. Alle actuele informatie vind je op deze website.

Foto: Digishots

Geplaatst op: