Marcella Berends twee maal dressuurkampioene in Drenthe

In de ochtenduren werd er aangevangen met de B-dressuur. Bij de allerkleinste A/B pony’s werd er gewonnen door Daphne Bouwmeester met haar pony Beauty. Vervolgens kwamen de C pony’s in de baan, en met een monsterscore van 70.75% werd de winnares Silke Reuvekamp met haar prachtige Rakt's Charly. Bij de D/E pony’s was het een zeer spannende strijd, Romy Mantingh met haar nog jonge Bijsterhof Furioso werden kampioen van Drenthe met 71.00%, nipt gevolgd door Anna-Lynn Dijkstra met 70.67%

Pieter van Mensvoort wist met Pinokkio de L1 kleine pony’s te winnen. Pinokkio is een oude bekende in de dressuurbaan. Deze pony heeft met zijn vorige amazones al meerder kampioenschappen behaald. Bij de C pony's werd Willemijn Sijbenga met haar pony Winnetou kampioen,
en bij de grote pony’s ging de overwinning naar Fabienne Koster met Glasgow, Fabienne was blij verrast met deze overwinning, in de proef zaten geen grote fouten, maar het fijne gevoel had ze niet echt gehad, hopelijk gaat dat op de NK wel lukken. Janita Stavast werd met een kleine achterstand van 0.25% reservekampioen met haar pony No Limit.

Pieter van Mensvoort

De L2 dressuur kleine pony’s werd gewonnen door de mooi zittende Pleun Passier met Olde's Hoeve Enzo, en bij de C pony’s werd Belinda Gritter de kampioen met haar Dark Secret.Beide amazones krijgen les van Floor Vos, en Floor was dan ook zeer tevreden met deze resultaten.
Bij de grote pony’s in deze L2 klasse, werd Marit Heikens met haar prachtige pony Bono van de Manuhoeve kampioene van Drenthe. Bono die voorheen vaak te kampen had met teveel spanning in de proef, liet zich tijdens dit kampioenschap goed rijden en Marit was dan ook zeer tevreden
met deze prachtige score van 69.92%.

De juryleden van de M en Z rubrieken kregen mooie sport te zien, en waren het goed met elkaar eens. Marcella Berends met Himmeren's Goudtopaas, lid van de Runderuiters, werd overduidelijk de kampioene van de kleine pony’s. Deze fanatiek rijdende amazone is al vele malen vaker kampioen geweest. Maar blijft toch knap om het iedere keer toch maar weer waar te maken.
Larissa de Wolde met haar Timon wonnen de M1/M2 C pony’s, en ook zij is lid van de Runderuiters uit Emmercompascuum.

In de M1 klasse grote pony’s werden Inge Oelen met Hanzehof's Dylan kampioen van Drenthe en Jody Mulder met Gomes werd reservekampioen.
In de M2 klasse reed Hannah Gerdes met haar pony Cloë een zeer keurig en strak gereden proef,
zoals de juryleden later vertelden, de meest afgewerkte proef in deze klasse, dit was goed voor 67.52% en de 1e plaats, Floor Schevers met Saartje volgde als 2e met 64.08%

Marcella Berends

Tot slot kwamen de Z1 pony’s aan de start, de Z2 zal volgende week in Emmen tijdens de indoorkampioenschappen paarden verreden worden. Het was wederom Marcella Berends, nu met Allstar, die het kampioenlint omgehangen kreeg. Bij de D/E pony’s ging de overwinning naar Indy de Vroet met haar palomino Golden Princess, zij reden een score van 64.19% bij elkaar. De tweede plaats was voor Janita Stavast met Chantre met 62.28%.
De juryleden, Bert Roelofs en Klaas Jan Feitsma vonden het jammer dat bij de D pony’s de punten niet hoger uitkwamen, de eenvoudige wissels in de Z1 proef zijn vaak het struikelblok, en er werd soms te veilig/voorzichtig gereden. In deze zwaarste klasse gaat het toch om de gedragenheid en de afwerkingen van de proeven. Hiermee kan men ook hoger scoren.

Wij wensen alle afgevaardigden van Drenthe heel veel succes in Ermelo 10 en 17 maart waar het NK wordt verreden.

Foto’s gemaakt door: Paard op de Foto

Geplaatst op: