Tamara van Manen wint Z/DE titel op snelheid

Spanning volop in de barrage van de klasse Z, categorie DE en drie amazones op het podium. Met een superieure tijd van 29.18 seconden ging de titel naar Tamara van Manen en haar razendsnelle en voorzichtige Top Dominique.

“Het ging zoals ik met mijn trainer Michel van de Knaap had afgesproken. Ik was zeker geen favoriet. Vorig jaar op de Hippiade waren we vierde. Toen reed ik net in het Z. We zijn vorig jaar deze tijd in het M begonnen. Mijn pony is vlug en heeft veel vermogen, maar is niet altijd zo makkelijk. De ene dag gaat het rijden beter dan de andere dag. Ze kan best druk zijn. Met deze titel is al een mooi doel behaald. Ik wil nog in het ZZ rijden met haar. Toch wel heel blij hoor”, is het relaas van de ietwat verlegen Tamara (13) uit Stroe, die nog een pony uitbrengt in het ZZ.

Slechts 0.22 seconden kwam de sterk en precies rijdende Fleur Leemans tekort met haar mooie palomino Orchid’s Lonette om het goud te veroveren. Zilver gaat mee naar Brabant.

Laatste starter Anna Schuttert leek hard op weg om de tijd van Tamara van Manen te verbeteren, maar een iets te ruime wending naar de laatste hindernis was finaal goed voor het brons. Anna reed met de heel goed springende Kantje’s Cobra.

Uitslagen KNHS Indoorkampioenschap springen pony's
Klasse Z cat. D/E Hartog prijs
1. Tamara Van Manen (Stroe) - Top Dominique, 0/0/0/29.18
2. Fleur Leemans (Oost West en Middelbeers) - Orchid´s Lonette, 0/0/0/29.40
3. Anna Schuttert (Ommen) - Kantje´s Cobra, 0/0/0/29.94

Kijk hier voor de volledige uitslag.

Foto's Digishots

Geplaatst op: