Vijfde KNHS-titel voor Saskia Brinkman

Wat zal het een feestje worden in Staphorst! Saskia Brinkman ging met haar pony Temptation (v.Melle Jerome He) als allereerste van start in het kampioenschap klasse L cat. D/E en won de titel. Vanmorgen zag ze haar buurmeisje Amanda Vos met haar C-pony al brons winnen en clubgenoot Simon Redder pakte de winst in die categorie. 

Saskia Brinkman met Temptation

Voor Saskia was het de vijfde nationale KNHS-titel. "En ik werd ooit ook nog eens reservekampioen," zegt het veertienjarige springtalent. Met de achtjarige Temptation was het haar eerste titelwinst. "Ik rij hem nu ongeveer een half jaar. Hij is soms een beetje druk." En die energie kon ze in de barrage goed inzetten, want ze bleef de nummer twee met precies vier seconden voor. Haar trainster Jessica Dozeman stond in Ermelo trots aan de zijlijn. "Behalve van Jessica krijg ik ook nog les van Wim Pomp en Michel Priemis. We gaan al deze medailles zeker vieren op de club!"

Joost Wolfs (Lelystad) werd reservekampioen met Dollar Queen (v.Berkzicht Rob). De bronzen medaille werd omgehangen bij Louise Verweij (Biest-Houtakker), die twee foutloze rondes reed met haar pony Finta (v.Kanshebber). 

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap springen pony's
Klasse L cat. D/E Divoza Prijs
1. Saskia Brinkman (Staphorst) - Temptation, 0/0/28.42
2. Joost Wolfs (Lelystad) - Dollar Queen, 0/0/32.42
3. Louise Verweij (Biest-Houtakker) Finta, 0/0/33.60

Kijk hier voor de volledige uitslag. 

Foto's: Digishots

Geplaatst op: