John Driessen en Cupido onverwacht kampioen klasse M

In de klasse M bemachtigden 14 van de 52 deelnemers een barrageticket. In het slotstuk werd er flink gestreden om de winst in de 1.20m rubriek, waarbij Limburger John Driessen als winnaar uit de bus kwam. “Je hoopt natuurlijk wel dat je een medaille wint, maar ik had het zeker niet verwacht”, reageert de winnaar.

Met de elfjarige Cupido reed John een foutloos parcours en finishte bijna 1,5 seconde sneller dan de zilveren medaillewinnaar. “Het is een heel scherp paardje. Heel fijn in de omgang, maar met rijden moet je je aandacht er wel bij hebben”. Dat de gouden medaille van de klasse M mee naar Beesel zou gaan, was een paar jaar geleden nog ondenkbaar. “We hebben Cupido ruim drie jaar geleden gekocht. Destijds kon niemand er iets mee beginnen, dus zijn vooruitzichten waren niet bepaald rooskleurig. Dat hij bij ons zo goed tot zijn recht zou komen, is boven verwachting."

Het is de tweede medaille voor de familie Driessen op de Hippiade. Dochter Britt won vorig weekend de klasse Z – D/E met haar pony Denzel. “Misschien dat ik probeer om Cupido nog een klasse hoger uit te brengen, maar het zou ook zomaar kunnen dat Britt hem straks gaat rijden, als ze dat wil tenminste”. Op die vraag reageert Britt met een brede glimlach: ‘Ja’.

Pavo prijs | klasse M tabel A 1.20m
1. John Driessen (Joris, Beesel) - Cupido, 0/0/0/37.48 sec.
2. Fabienne Lichtenvoort Cats (Nunspeetse Ruitersclub, Nunspeet) - Farambole, 0/0/0/38.86 sec.
3. Cheyenne van Gog (Hoefke, Deurne) - He´s the man, 0/0/0/41.55 sec.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto's Digishots

Geplaatst op: