Kampioenen teamdressuur maken er tijdens de Hippiade een feestje van op MedalPlaza

Het feestje op Medalplaza kwam pas echt goed los bij de dressuurhuldigingen van de vier- en zestallen op de Hippiade. Al springend en dansend namen de trotse en vooral blije teams de medailles in ontvangst.

Schouwse Ruiters rijdt beste kür Viertal M/Z
Het kwartet van de Schouwse Ruiters uit Schouwen-Duiveland was de beste van de drie viertallen die de Kür op Muziek in de klasse M/Z reden. Met een score van 72,667% bleven ze Ponyclub Door Eenheid Sterk voor. Beide teams werden gehuldigd op het podium van Medalplaza.

“Super leuk. Ze rijden al een tijd samen en zijn heel goed op elkaar ingespeeld. Daarbij zijn het individueel ook hele goede amazones. Met elkaar zijn ze heel mooi”, vertelt instructrice Jessica Bouwman.

“Het is veel leuker dat je met een team bent en je moet veel meer met elkaar samen werken”, is de motivatie van het viertal dat bestaat uit Kim Dalebout, Joyce van der Panne, Iris van Oudenaarde en Sara Nooteboom.

Viertal Kür op Muziek klasse M/Z
1. RV Schouwse Ruiters, Schouwen-Duiveland - 72,667%
2. Ponyclub Door Eenheid Sterk, Rijsbergen - 71,333%
3. Fourtune Boleemruiters, Zevenaar - 66,333 

Zestal klasse L ABC
Het zestal van RV Schouwse Ruiters reed vandaag voor wat ze waard was en dat leverde een mooie score en de kampioenstitel op. Volgens de commandant hadden alle meiden keurig netjes gereden. Plus dat ze niet aan kletsen waren. Want het team heeft het vooral ook heel gezellig samen, soms misschien wel iets te gezellig. Maar het resultaat vandaag mogen ze trots op zijn.

Zestal klasse L cat. ABC
1. RV Schouwse Ruiters (Schouwen-Duiveland) - 391

Zestal L/M ABCDE
Volgens PC de Eschruiters kwam hun winst op de Hippaide redelijk onverwacht. Tijdens de Overijsselse Kampioenschappen ging de proef iets minder, maar vandaag wisten ze het zeker waar te maken want het zestal werd gehuldigd als kampioen in de klasse L cat. B/C/D/E. Volgens het team kwam het doordat hun afstanden en figuren vandaag een stuk netter waren.

Zestal klasse M/Z cat. BCDE
1. PC de Eschruiters, Wierden - 70,750%
2. RSV Sint Lambertus, Udenhout - 68,917%
3. RSV Barchem, Barchem - 67,417%

Zestal M/Z BCDE
Het zestal van PC De Grolse Ponyclub behaalde een nette score in de klasse M/Z BCDE en mocht op het podium het kampioenschapslint in ontvangst nemen. 

Zestal klasse M/Z cat. BCDE
1. PC Grolse Ponyclub, Groenlo - 62,500

Viertal klasse L BCDE
In polonaise gingen de meiden van De Ponyrakkers Nederweert naar het podium om hun medailles in ontvangst te nemen. Het enthousiasme spatte er bij het team vanaf en ze maakte er een waar feestje van tijdens de huldiging. Volgens het team was deze prestatie niet gelukt zonder de trouwe steun van hun coach en commandant Marlies Burgers. Veerle, Anouk, Carmen, Maureen en Gina willen dit ‘toppertje’ dan ook graag nog even in het zonnetje zetten. Voor commandant Marlies was deze overwinning de ‘kers op de taart.’

Viertal klasse L cat. BCDE
1. De Ponyrakkers, Nederweert - 73,333%
2. PC Gorssel-Zutphen, Gorssel - 71,250%
3. De Rode Stijgbeugeltjes, Emmer-Compascuum - 70,667%

Viertal klasse L ABC
De overwinning bij de viertallen in de klasse L cat. A/B/C ging naar PC De Heerjansruitertjes uit Oud Gastel. Met ruim verschil versloegen ze hun concurrent De Cavalieren en gaan zij nu naar huis met de medailles en de beker.

Viertal klasse L cat. ABC
1. PC De Heerjansruitertjes, Oud Gastel - 69,000%
2. RSV De Cavalieren, Berkel-Enschot - 67,500%
3. Team Heeho, Salland - 64,500%

Viertal klasse Z BCDE
Het viertal Fourtune uit Zevenaar zette vandaag hun beste beentje voor en behaalde een nette score.

Viertal klasse Z cat. BCDE
1. Fourtune Boleemruiters, Zevenaar - 63,750

Viertal klasse M BCDE
Het viertal van Concordia Florebit deed vandaag goede zaken op de Hippiade. In de klasse M/Z cat. BCDE won het viertal uit Etten-Leur met overmacht.

Viertal klasse M cat. BCDE
1. Concordia Florebit, Etten-Leur - 69,250%
2. PC De Schouwse Ruiters, Schouwen-Duiveland - 67,250%
3. PC Gorssel-Zutphen, Gorssel - 66,417%

De Heuvelruiters winnen verenigingskampioenschap
De Heuvelrutiers uit Wezep hebben het verenigingskampioenschap gewonnen. De ponyclub van de Noord-Veluwe hield hun buurvereniging PC De Flevoruiters achter zich. Het eindtotaal van beide clubs was met 795 punten gelijk, maar de dressuurscore van De Heuvelruiters was beter. St Jan Merselo neemt het brons mee terug naar Limburg. Er namen 24 ponyclubs deel met De Hertruiters uit Hellendoorn en de Delftse Ponyclub uit Delft op de vierde en vijfde plaats.

Verenigingskampioenschap
1. PC de Heuvelruiters, Wezep - 795
2. PC. Fleveoruiters, Dronten - 795
3. PC St. Jan Merselo, Merselo - 793.5

Klik hier voor alle dressuuruitslagen.

Geplaatst op: