Adelinde Cornelissen indoorkampioen Lichte Tour met ruime zege in de kür

Adelinde Cornelissen heeft met een ijzersterke kür het KNHS Indoorkampioenschap in de Lichte Tour binnengesleept. In de eerste proef kwam Joyce Heuitink met Gaudi Vita nog als winnaar uit de baan, maar haar voorsprong bleek niet groot genoeg, zilver werd haar deel. Brons ging naar Nicky Snijder.

‘’Ik heb echt super lekker gereden en vanaf de eerste pas losrijden was het een goed gevoel. Vanmorgen tijdens de proef was het druk op het losrijterrein. Het is toch een hengst en dan merk je dat je net iets minder aan het echte rijden toekomt, maar tijdens de kür vanmiddag was hij scherp en gaf hij mij een heel fijn gevoel”, vertelt Adelinde enthousiast.

Adelinde sleepte de titel indoorkampioen klasse Lichte Tour 2019 binnen met de hengst Governor-STR van Gerard Korbeld. In de kür behaalde de combinatie een score van 78,083%, wat goed was voor een voorsprong van bijna drie procent op de nummer twee, Joyce Heuitink, bondscoach van de paradressuurruiters van TeamNl . Samen met de score van de klassieke proef die vanmorgen is gereden (71,373%) zorgde dit voor een gouden plak voor Cornelissen.

Adelinde is erg enthousiast over Governor-STR: ‘’Hij heeft alleen maar kwaliteiten. Hij is niet alleen knap maar heeft ook drie hele goede gangen en kan in alle gangen klein en groot schakelen. Hij heeft een altijd-gaan instelling.”

Uitslag
Lichte Tour Pavo Prijs
Goud Adelinde Cornelissen (Nijkerk) - Governor-Str (v. Totilas), 71,373%-78,083% totaal 74,728%
Zilver Joyce Heuitink (Groenlo) - Gaudi Vita (v. Apache), 72,892%-75,375% totaal 74,134%
Brons Nicky Snijder (Nieuwleusen) - Game Boy STH (v. Andretti), 68,922%-70,833% totaal 69,878%

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto's Digishots

Geplaatst op: