IK 2019: Marcella Berends hoopt ook volgende week op een wonder

Wanneer Z1/Z2, cat C kampioene Marcella Berends van het podium stapt is haar blik alweer gericht op volgende week. “Dan doe ik mee met het springkampioenschap in het L en Z.” Over deze titel is de amazone uit Emmer-Compascuum tevreden. “Mooi. Ja, zeker. Ik reed als eerste en dat is al spannend. En daarna moest ik wachten op al de combinaties na me. En dan toch winnen. Dat is toch wel bijzonder. Ik heb gewoon op de tribune gezeten en maar hopen dat er niemand boven mijn score uitkwam. Het was echt spannend.”

Marcella heeft in Allstar een goede pony en ook aan de begeleiding ligt het niet. “Ik heb in Christa Larmoyeur een topcoach die me super goed naar dit succes gecoacht heeft. Ze zet de puntjes echt op de i.”.

Marcella Berends en haar pony Allstar

Over de toekomst met haar pony is Marcella nog niet helemaal zeker: “Het is afwachten of we Allstar houden. Ik word wel wat te groot voor hem en heb nog meer drie- en vierjarige pony’s te rijden. Volgende week doe ik mee aan het kampioenschap springen in het L en in het Z. Ook met Allstar, dus dat wordt nog spannend. Het zou heel bijzonder zijn als ik dan ook kampioen zou worden. Dat zou een wonder zijn. Het zou kunnen, maar het is een momentopname.”

De zilveren medaille werd gewonnen door Gwen Troquet op Zandberg's Diva Izebel met 69,060%. Esmee Boers won het brons met  Roosendaal's Miracle. Ze kreeg 64,188% voor haar proef. 

Horka prijs klasse Z1/Z2 cat. C
Goud Marcella Berends (Emmer-Compascuum) - Allstar (v. Anjershof Rocky), 70,256%
Zilver Gwen Troquet (Wijnandsrade) - Zandberg's Diva Izebel (v. Heitrak's Marvin), 69,060%
Brons Esmee Boers (Nieuw-Vennep) - Roosendaal's Miracle (v. Den Bramel's Baye), 64,188%

De KNHS Indoorkampioenschappen zijn live te volgen via ClipMyHorse.

Kijk hier voor het programma.

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto's Digishots

Geplaatst op: