IK Ermelo 2019: Eerste kampioenen Pony's B dressuur gehuldigd *Update met video*

De eerste indoorkampioenen in de klasse B dressuur bij de pony's zijn bekend. De kersverse kampioenen mochten zojuist hun titels in ontvangst nemen. In de categorie A/B nam Lindy Slager de titel in ontvangst. Yelin Kayalar ging in de categorie C met de titel naar huis.

Haar droom is uitgekomen
Lindy Slagter mocht als eerste van de dag de kampioenstitel in ontvangst nemen. In de klasse B, categorie A/B wist zij met 73,222% de hoogste score te rijden. Zij kwam aan start met de pony Diamond’s Beau, waar zij pas sinds september een combinatie mee vormt. Tijdens de selectieproeven wist Lindy drie keer een eerste plaats te vervoeren. Daarmee werden zij kringkampioen Achterhoek Oost. Tijdens de Gelderse Kampioenschappen reed dit duo wederom naar een eerste plaats. Het was voor Lindy al een droom dat zij in Ermelo de kampioenschappen mocht meerijden. Met ruim 3% los van de nummer twee mocht Lindy de kampioenstitel mee naar huis nemen. ‘’Het is super cool dat ik kampioen ben geworden en het ging heel erg goed. Aan het begin het losrijden ging het nog niet zo heel fijn maar daarna deed ze het heel goed. Het allerleukste aan Beau vind ik dat hij heel graag voor je wil werken maar soms is hij wel een beetje schrikkerig maar dat vertrouwen moet nog groeien’’

Lindy Slagter mocht als eerste van de dag de kampioenstitel in ontvangst nemen. In de klasse B, categorie A/B wist zij met 73,222% de hoogste score te rijden.

Fardou Bosma met de pony Skittle mocht de titel reserve kampioen mee naar huis nemen in de Horka Prijs klasse B en reed een ronde score van 70%. Net achter Fardou reed Nika Verbeek een derde plaats met Mirna, deze combinatie reed een score van 69,111%.

Hoge scores in Divoza prijs Klasse B categorie C
De proeven werden door drie verschillende juryleden beoordeeld en alle jury’s waren het unaniem met elkaar eens dat Yelin Kayalar met Heidepeel’s Constantijn de beste proef neerzette. Met 220,5 – 221 en 231,5 scoorde zij een gemiddelde van 74,778% en werd zij kampioen in de Divoza prijs klasse B. Jelin vertelt dat zij enorm trots is op haar pony!

Het was een spannende strijd want de nummer twee in deze categorie werd Isabella Karaljkovic. Met haar pony Dreamboy wist zij een score neer te zetten van 74,056% en schreef zij op instagram: ‘’Ik ben super trots op mijn knappe pony’’. Een stukje achter de nummer twee is met 72,111% Sophie van Rooij geëindigd met de pony Willow Tree Garwyn.

Yelin Kayalar met Heidepeel’s Constantijn zette de beste proef neer

Kebie Raaijmakers wint met grote voorsprong de Pavo prijs categorie D/E
Met maar liefst 77,278% heeft Kebie Raaijmakers met Pronk Stables Golden Boy de Pavo prijs categorie D/E gewonnen in de klasse B. Met deze glorieuze overwinning mocht zij de titel Indoorkampioen klasse B op haar naam schrijven en nam zij de oranje sjerp in ontvangst.

Kebie Raaijmakers is geen onbekend gezicht in de Nederlandse ponywereld. Zo won Kebie afgelopen zomer de jonge dressuurpony competitie. Daarnaast haalde zij een tweede plaats op de voorselecties van de Divoza Cup. Maar Kebie is niet alleen actief in de dressuursport ook in de springsport doet zij het erg goed. Volgende week is zij te zien op Indoor Brabant in de categorie L springen en traint zij in het Bavaria Experience Eventing Team bij Tim Lips.

Met maar liefst 77,278% werd Kebie Raaijmakers met Pronk Stables Golden Boy kampioene in de klasse B cat. D/E, de Pavo prijs.

Op de tweede plaats achter Kebie eindigde Marilyn Roelofs met Poppings Soraya. "Ik breng Soraya nog niet zo lang uit op wedstrijd omdat het de pony van mijn zus is. Maar volgend jaar neem ik haar over. Soraya is heel erg lief en leergierig en het is erg leuk om met haar te werken", vertelt reservekampioen Marilyn. Deze combinatie haalde een score van 71,556%. Op de derde plaats eindigde Jonne Liefhebber met 71,333%.