IK Ermelo 2019: Kampioenschappen voor de pony's eindigen met de klasse Z en ZZ *Update*

De KNHS Indoorkampioenschappen voor de pony's worden vandaag, zaterdag 23 maart, afgesloten met het verdelen van de medailles in de klassen Z cat. C en D/E en het koningsnummer de klasse ZZ. Sara van den Hout werd de eerste KNHS Indoorkampioen Z-springen van 2019.

Sara van den Hout enige foutloze in barrage Z-springen cat.C
Sara van den Hout is de eerste KNHS Indoorkampioen Z-springen van 2019. Met haar categorie C pony Yros was ze de enige die foutloos wis te blijven in de barrage. In deze rubriek met 15 combinaties wisten er slechts drie door te dringen tot de barrage.

De eerste starter Meredith Baan reed vlot rond, maar kreeg ook een fout. Zij reed met de pony Te Amo en nazaat van de New Forest hengst Woodrow Carrisbrook die zelf eerder vandaag al in het L in actie kwam. Als tweede ging Sara van den Hout foutloos rond. Laatste barrage kandidaat Yfke Priem ging op volle snelheid rond, maar moest dat bekopen met een fout op de allerlaatste hindernis.

Sara van den Hout bleef met Yros als enige twee keer foutloos in de klasse Z cat.C

De kampioene die les heeft van Koen Leemans vertelt over haar 21-jarige Yros, “Hij heeft er altijd zin in en doet alles voor je.”

Z/DE-kampioene Babette Haanschoten: 'Dit had ik niet verwacht'
Het Z en ZZ-springen voor categorie D/E pony’s wordt verreden over twee manches. In het Z waren na deze twee omlopen zes combinaties nog steeds foutloos en daarmee geplaatst voor de barrage. In die barrage was het de 14-jarige Babette Haanschoten met Kensington die foutloos de snelste tijd op de klokken bracht en daarmee kampioen werd.

Babette Haanschoten bleef met Kensington foutloos en zette de snelste tijd op de klokken.

Bondscoach Edwin Hoogenraat was ook aanwezig om de verrichtingen van zijn ponytoppers te volgen. “Na dat Logan Fiechter en Mart IJland hadden gereden, dacht ik eigenlijk dat de winnaar bekend was, maar Babette reed er echt voor en heeft verdiend gewonnen.”

Bondscoach Edwin Hoogenraat was zeer te spreken over het technisch sterke rijden van de heren Logan Fiechter, Mart IJland en Siebe Leemans die aansloten op de tweede, derde en vierde plaats.

Kampioene Babette Haanschoten: "Dit had ik niet verwacht."

Kampioene Babette Haanschoten was zonder al te veel verwachtingen van huis gegaan. “Je hoopt natuurlijk wel dat het goed gaat en mijn pony geeft me wel heel veel vertrouwen en wil altijd, maar dit had ik niet verwacht.”

Fleur Holleman stuurt Venery Dew-Drop naar kampioenstitel in koningsnummer
In de laatste en zwaarste springrubriek van het KNHS Indoorkampioenschap voor de pony’s wisten zes combinaties de barrage te bereiken, nadat ze twee foutloze manches hadden gereden. In dit ZZ kampioenschap ging de winst na een uitgekiende barrage rit naar Fleur Holleman met Venery Dew-Drop. Het zilver ging naar Marinka Keus die er bewust voor koos om op een foutloze ronde te mikken en niet heel hard te rijden. De ervaren Pam Nieuwenhuis realiseerde de snelste tijd in de barrage, maar moest dit bekopen met een springfout van haar Seraja waarmee ze derde werd.

Een uitgekiende barrage rit bracht Fleur Holleman met Venery Dew-Drop de titel in het koningsnummer

“In de eerste manche had ik nog wat kleine foutjes, die ik gelukkig wel op kon lossen. Over de tweede manche en de barrage was ik heel tevreden”, vertelt de 15-jarige kampioene Fleur Holleman. “Dit is echt een speed pony en dit soort parcoursen passen goed bij hem. Ik hoop dit jaar met mijn ander pony Bora Bora naar het EK te mogen. Dat is echt een pony voor de zwaardere proeven, deze meer voor de lichtere snelle proeven.”

Ereronde Fleur Holleman en Venery Dew-Drop

Klasse Z cat. C Pavo prijs
Goud Sara van den Hout (Oost West en Middelbeers) - Yros, 0/029.46 sec
Zilver Yfke Priem (Franeker) - Hentel, 0/4/28.64 sec
Brons Meredith Baan (Lunteren) - Te Amo, 0/4/29.45 sec

Klasse Z cat. D/E Horka prijs
Goud Babette Haanschoten (Scherpenzeel) - Kensington, 0/0/0/34.50 sec
Zilver Logan Fiechter (Gilze) - Minerva For Play, 0/0/0/34.84 sec
Brons Mart IJland (Denekamp) - Invisible "E" van het Juxschot, 0/0/0/35.11 sec

Klasse ZZ cat. D/E Luzac prijs
Goud Fleur Holleman (Essen) - Venery Dew-Drop, 0/0/0/34.91 sec
Zilver Marinka Keus (Ermelo) - MIK' De Roodwilligen Duke, 0/0/0/42.45 sec
Brons Pam Nieuwenhuis (Westervoort) - Seraja, 0/0/4/33.22 sec

De KNHS Indoorkampioenschappen zijn live te volgen via ClipMyHorse.

Kijk hier voor het programma.

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto's Digishots

Geplaatst op: