10-jarige Chloë Yacob boekt derde indoorkampioenstitel

Wind spelbreker bij paardenrubrieken
In Hillegom vonden afgelopen weekend de regiokampioenschappen springen plaats voor pony's en paarden. Op zaterdagmiddag en zondagochtend stonden de ponyrubrieken op het programma.

Vandaag hadden de paardenrubrieken minder deelnemers dan normaal en het programma eindigde dan ook eerder dan gepland vanwege de windverwachting. De tienjarige Chloë Yacob (Boskoop), die vorig weekend in de klasse B-AB regiokampioen werd met Olde's Hoeve Enzo, voegde daar dit weekend met dezelfde pony een regiokampioenstitel in de klasse B-AB aan toe en met Meladelle's Bona Dea werd de jonge amazone kampioen in de klasse L-AB. Goede kansen dus voor Chloë tijdens de landelijke indoorkampioenschappen in Ermelo.
In totaal hebben afgelopen weekend twaalf Zuid-Hollandse ponycombinaties en negen paardencombinaties zich geplaatst voor de landelijke kampioenschappen.
De heren Hamoen en Slottje verzorgden samen de parcoursen, die uitdagend maar fair waren voor de deelnemende combinaties.

 

Chloë Yacob met Olde's Hoeve Enzo

Chloë Yacob met Meladelle's Bona Dea

Veel kwaliteit in ponyrubrieken
Met een dubbele overwinning met Meladelle's Bona Dea en Olde's Hoeve Enzo was Chloë Yacob de smaakmaker van de ponyrubrieken. De jonge amazone stuurde haar pony's geconcentreerd en zonder fouten door de parcoursen. Met haar derde pony Berkhof's Fly High ging Chloë in het eerste parcours in de klasse B-C ook voortvarend van start maar moest ze in het tweede parcours Margot Hutsebaut (Den Haag) voor zich dulden, die met Macho ook de eindoverwinning in deze rubriek opeiste. De klasse B-DE werd gewonnen door Mirte de Wit (Maasland) met Solaris Justics.
In de klasse L waren de overige kampioenslinten voor Mesina den Tuinder (Pijnacker) en Candy (klasse L-C) en voor Guusje Gaasbeek (Bleiswijk) met Lion's Moneypenney G (klasse L-DE).

Margot Hutsebaut met Macho

Mirte de Wit met Solaris Justics

Guusje Gaasbeek met Lion's Moneypenney G

Lynne Bijl (Hoek van Holland) won de klasse M-C met Sulaatik's Sing a Song. Moest Roos van Oosten (Rotterdam) afgelopen zomer nog genoegen nemen met een tweede plaats, dit keer was het kampioenslint in de klasse M-DE voor haar en Burito's Nieuwmoeds Floria.
Douwe Avezaat (Tinte) en Wouda's Bonjour L'amour hebben inmiddels ook landelijk hun visitekaartje al afgegeven met diverse podiumplaatsen in de KNHS Hartog Trophy. Vandaag werd de combinatie gehuldigd als kampioen in de klasse Z-DE. Yazmina Wahlén werd met Munsburo Marshall kampioen in de klasse Z-C en Pollie Gaasbeek met Emilinda in de klasse ZZ.

Roos van Oosten met Burito's Nieuwmoeds Floria

Yazmina Wahlén met Munsburo Marshall

Pollie Gaasbeek met Emilinda

Uitgedunde paardenrubrieken
Omdat de paarden springrubrieken pas eind van de ochtend en vanmiddag op het programma stonden had een behoorlijk aantal combinaties vanwege de windverwachting hun deelname geannuleerd. Daardoor waren er kleinere rubrieken en was de wedstrijd vroeg afgelopen.
Als eerste werd de klasse B verreden. Daar ging de overwinning naar Alisha van Doorne (Maassluis) met Masterpiece VDB. Behalve Alisha mogen ook reservekampioen Caitlyn Krijger met Medea Bella van de Prinsenstad en de als derde geplaatste Mila Meursing (Benthuizen) met Fira Polo naar de landelijke indoor kampioenschappen.

Alisha van Doorne met Masterpiece VDB Foto: Marcel van den Bos

In de klasse L mogen twee combinaties Zuid-Holland vertegenwoordigen in Ermelo. Dat zijn kampioen Fabiënne van der Voort (Maasluis) met Kidane en reservekampioen Anne Kok (Rockanje) met Canna There He Is.

Fabiënne van der Voort met Kidane

In de klasse M zal Zuid-Holland vertegenwoordigd worden door kampioene Bowine van Vliet (Delft) met I'm Legend en reservekampioene Estelle Slingerland met Fabulous.

Bowine van Vliet met I'm Legend Foto: Marcel van den Bos

In de klassen Z en ZZ is er slechts een afgevaardigde voor Zuid-Holland, dat zijn Stefanie Gog (Vlaardingen) met Dolando in de klasse Z en Desiree van der Veeken (Lisserbroek) met Hilton in de klasse ZZ.

Stefanie Gog met Dolando Foto: Marcel van den Bos

Desiree van der Veeken met Hilton Foto: Marcel van den Bos

Afscheid van Corine Rotteveel als springjurylid
Vandaag jureerde springjurylid Corine Rotteveel tijdens het indoor regiokampioenschap haar allerlaatste springwedstrijd. Reden voor voorzitter van de regio Zuid-Holland om Corine in het zonnetje te zetten met een prachtig boeket.
Corine Rotteveel heeft gedurende de afgelopen 18 jaar vele springwedstrijden en kampioenschappen in Zuid-Holland en door het hele land gejureerd en is door ruiters, organisaties en collega’s zeer gewaardeerd. Tot vier jaar geleden was ze ook actief als dressuurjurylid.
“Sinds de lockdowns heb ik me helemaal geconcentreerd op hardlopen, ik loop nu zelfs marathons,” zegt Corine. “Ik blijf nog wel jury assistente bij de springjury van het CHIO Rotterdam, dus blijf toch nog bij de paardensport betrokken.”

"Het was een prachtige wedstrijd hier in Hillegom", zegt Arie Hoekstra, voorzitter van de KNHS Zuid-Holland. "De organisatie was tiptop in orde en vooral bij de jeugd is er zoveel talent. Dat belooft wat voor de toekomst. Jammer dat de storm vooral vandaag roet in het eten gooide."

Het gewijzigde programma voor de overige indoor regiokampioenschappen ziet er als volgt uit:
27 februari klasse M2 Manege de Prinsenstad - Delft
27 februari Paarden Dressuur Klasse Z2/ZZL Nieuwe Oranje Hoeve - Hoek van Holland
27 februari Paarden Dressuur Klasse Z1 Hoeve Westlandruiters - Naaldwijk
13 maart klasse B en finale klasse L1 bij Horsecenter Pirouette - Bergschenhoek

Geplaatst op: