Fransje van der Meer, Mascha Zandvoort en Jos Hogendoorn regiokampioenen dressuur

Zondag vonden bij manege De Hoge Devel in Zwijndrecht de regiokampioenschappen dressuur in de klassen L en M plaats. In de klasse M2 was de kampioenstitel voor Fransje van der Meer (Nootdorp) met Histaria. In de klasse M1 zegevierde Mascha Zandvoort (Uitwijk) met Hoki-moki en in de klasse L2 won Jos Hogendoorn (Hendrik Ido Ambacht) afgetekend met Icerole DVB.

Fransje van der Meer en Mascha Zandvoort kampioenen klasse M
In de klasse M2 domineerde Fransje van der Meer met Histaria, het paard waar zij afgelopen zomer in de klasse M1 regiokampioen werd. De combinatie noteerde een totaalscore van maar liefst 70,21%. Reservekampioen werd clubgenoot Lotte van Engelen (Nootdorp) met Higgins. Ook voor Henri Jacobsen (Ederveen) met Steph's Donaldson en Caroline Buizer (Nieuwerkerk aan den IJssel) met Be Fair zijn er startbewijzen voor de landelijke kampioenschappen.

Klasse M2 met Fransje van de Meer en Lotte van Engelen

In de klasse M1 was de overwinning voor Mascha Zandvoort met Hoki-moki. Danielle La Soe (Nieuwland) werd met Hippy Evitia resrvekampioen. De als derde geëindigde Jeroen Hamelink (Leiden) mag Highlight D uitbrengen tijdens de landelijke indoorkampioenschappen in de klasse M1.

Mascha Zandvoort, Danielle La Soe en Jeroen Hamelink

Hoogste dagscore in klasse L2
De hoogste dagscore vandaag was voor Jos Hogendoorn in de klasse L2. De stalruiter van Dressuurstal Van Balen behaalde met de charmante zwarte merrie een totaalscore van maar liefst 72.71%. Reservekampioen werd Paulien Kouwenhoven (Warnsveld) met Intenz. Mascha Zandvoort behaalde met haar spectaculair bewegende Hivago een derde plaats en daarmee haar tweede startbewijs vandaag voor de landelijke indoorkampioenschappen.

Jos Hogendoorn, Paulien Kouwenhoven en Mascha Zandvoort

"Met de regiokampioenschappen in de klassen L en M vandaag bij Manege de Hoge Devel in Zwijndrecht is de dressuurafvaardiging voor de regio Zuid-Holland naar de landelijke indoorkampioenschappen volgende maand in Ermelo compleet," zegt Andre van Overbeek, voorzitter van de regio Zuid-Holland. "Met 52 geweldige combinaties hebben we zeker goede kansen op nationale podiumplaatsen!"

Programma regiokampioenschappen
In het weekend van 17 en 18 februari starten de springkampioenschappen, met de Randstadcup op zaterdag 17 februari (gezamenlijke kampioenschappen springen van Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht in de klassen Z en ZZ-licht voor paarden en pony's) en op zondag 18 februari het regiokampioenschap springen pony's bij Les Chevaliers in Bodegraven. Op zondag 25 februari vinden de regiokampioenschappen springen paarden B t/m M plaats bij PSV Lickebaert in Maassluis.

Klik hier voor de uitslagen.

Geplaatst op: