IK Ermelo 2019: Hattrick voor Saskia van Es en Italo

Met haar overwinning in het KNHS Indoorkampioenschap klasse M2 scoorde Saskia van Es met haar paard Italo een hattrick. Drie opeenvolgende kampioenschappen winnen ze al goud, in het L2 en vorig jaar op de Hippiade in het M1. Vorige week veroverde Saskia ook al de titel in het L2 met haar jongere paard Jaccardo. “Ik ben super tevreden, uiteraard.”

“Italo is een geweldig paard. Heeft drie super goede gangen, heeft een hele instelling en is prachtig om te zien. Ik rijd hem al vanaf het begin, dus we zijn ook heel goed op elkaar ingespeeld. En heel goed trainen. Ik denk dat ik zelf ook wel goed genoeg rijd”, lacht Saskia.

Ik wil met mijn jonge paarden heel graag doorstromen naar de subtop. Ik heb vaak de pech dat mijn jonge paarden verkocht worden. Zeker bij Italo weet ik dat hij nooit verkocht wordt. Ik mag met een ander paard Grand Prix starten en Italo wordt zijn opvolger. Ik hoop dat de rest dan ook mee kan en wellicht dan een titel in de zware tour, maar dan moet ik nog wel even blijven oefenen.

Saskia van Es werd met haar paard Italo kampioene in de klasse M2, de Pavo prijs. "Een geweldig paard en hij heeft drie super goede gangen", aldus Van Es.

Juryvoorzitter Remco Zuidam was lovend over de winnende proef en het paard Italo van Saskia van Es. “Een heel imposant paard, zeker in draf. Daar kwamen hoge cijfers uit. Saskia kan haar paard heel professioneel en correct voorstellen. Zeker in deze M2 proef is dat heel mooi.”

Pavo prijs klasse M2
Goud Saskia van Es (Schaesberg) - Italo (v. Fürstenball), 70,500%
Zilver Anouk Ivits (Deurne-West) - Iris (v. Lord Leatherdale), 68,889%
Brons Harmina Holwerda (Kollum) - Ruscherd fan Bokkum (v. Norbert 444), 68,889%

De KNHS Indoorkampioenschappen zijn live te volgen via ClipMyHorse.

Kijk hier voor het programma.

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto Digishots

Geplaatst op: